Şef Eyüp'ün Yemek Vizyonu

Şef Eyüp, farklı ülkelerde dünyaca ünlü şeflerle birlikte çalışmış olmasının getirdiği birikim ile gastronomi alanında çok kültürlü bir vizyon edinmiştir. Bu birikim ve vizyon neticesinde Şef Eyüp, zaman içerisinde Türk mutfağı üzerinde farklılığı yakalamayı amaç edinen kendine özgü bir tarz yaratmıştır. Klasik Türk mutfağına getirdiği modern ve yaratıcı yaklaşım ile uluslararası platformda mutfak kültürümüzün tanıtılmasında da önemli rol oynayan Şef Eyüp, takip ettiği yenilikçi mutfak perspektifi ile çağdaş Türk mutfağının temellerini oluşturmuştur.

Hazırlanılan yemeklerde taze, mümkün olduğunca az işlenmiş ve mevsiminde üretilmiş yerli üretim ürünlerin yanı sıra Türk pişirme tekniklerinin uygulanmasını tercih ve teşvik eden Şef Eyüp, Türkiye’de bulunan gizli kalmış yöresel ürünlerin gün ışığına çıkarılması ve kullanıma girmesi konusunda da çeşitli çalışmalar sürdürmektedir.

Mutfak kültürüne dair geliştirdiği vizyon ile benimsediği felsefeyi sonraki nesillere aktarmayı misyon edinen Şef Eyüp, EKS Mutfak Akademisi adı altında kurmuş olduğu eğitim kurumunda birikimlerini öğrencileriyle paylaşmaktadır. 

 

Telif Hakkı 2017 © Eyüp Kemal Sevinç Gastronomi Hiz. ve Dış Tic. Ltd. Her hakkı korunmaktadır.