BLOG
Gourmet&Stylıng 13.Sayı Çıktı !

Gourmet&Stylıng 13.Sayı Çıktı !

HER GÜZEL ŞEY ÇABUK BİTERMİŞ DERLER! BU YAZ HİÇ BİTMESİN!

Kıyafetlerimizdeki değişiklere yeme – içmedeki değişiklikleri de eklediğimizde işte şimdi yaz geldi demeye başladık. İncelen kıyafetlere renk cümbüşü değdi. Sağlıklı bakliyat ve kış sebzeli yemeklerin yerini taze sebzeler ve meyveler aldı. Ağır yemekler yerini hafif ama serinletici yemeklere, içeceklere ve tatlılara bıraktı.

Sultan Sofralarının Unutulan Lezzetleri Eriş Un ile Gün Yüzüne Çıkıyor !

Sultan Sofralarının Unutulan Lezzetleri Eriş Un ile Gün Yüzüne Çıkıyor !

Osmanlı Mutfağı’nda sultanlar için özel olarak hazırlanan geleneksel lezzetlerin yeniden ortaya çıkması için, Türkiye’nin önde gelen un ihracatçılarından Erişler Gıda, ünlü şef Eyüp Kemal Sevinç ile birlikte bir atölye çalışması gerçekleştirdi. Unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin tekrar ortaya çıkması için yapılan çalışmada, şef Eyüp Kemal Sevinç ile Erişler Gıda Perakende Grup Genel Müdürü Abdullah Eriş birlikte mutfağa girdi. 
Eriş Un’un eşsiz lezzeti ile Eyüp Kemal Sevinç ve Abdullah Eriş, ekşili çorba, mücver, safranlı helva, balık yumurtalı saray eriştesini yaparak, konuklara tattırdılar. 

Kışın Son Demlerinde Romantik Sofralar

Kışın Son Demlerinde Romantik Sofralar

Sıradan Bir Günü Özel Bir Güne Çevirmek Sizin Elinizde!
Kışın son demlerini yaşadığımız, Sevgililer Günü gibi önem verilen bir günü geride bıraktığımız şu günlerde, sevdiğiniz kişiyi sadece özel günlerde düşünüp sürpriz yaptığınız fikrini ortadan kaldırmanın tam vakti.

Restoran Açmak

Restoran Açmak

Yemekten anlıyorum, yeme- içme sektöründe de çalıştım, üstelik bu alanda eğitim de aldım. Evet bir restoran açmak için hazırım mı diyorsunuz?
Yanılıyorsunuz!  Taşıdığınız tüm bu özellikler sizin için büyük bir avantaj fakat asla yeterli değil. Günümüzde açılan birçok yeni restoranın %70- 80’i benzer birçok sebeplerle kapanmakta. Bir restoran açmak devamını da getirebilmek için, iyi bir planlama ve doğru analiz gibi birçok önemli nokta var.

Şefler Nerede Yemek Yer?

Şefler Nerede Yemek Yer?

Yoğun iş temposu, iş gezileri ve yorucu çalışma saatleri, biz aşçıların, kendileri adına mutfağa girip yemek yapmaları adına büyük bir engel. Birçoğumuz kendi mekanlarımızı, restaurantlarımızı açıyoruz ve halka en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Peki bizler öğle ya da akşam yemeklerimizi nerelerde yemeği tercih ediyoruz?
Kendi adıma söylemek gerekirse şehir dışı seyahatlerimde ya da iş gezilerimde bağı bahçeyi gezer sonrasında yerel ürünlerin kullanıldığı lokanta arayışına girerim. Bilirim ki yöreye has lezzetler, lezzetinden ve kalitesinden ödün vermeden o butik işletmelerde, lokantalarda gizli. Her yörenin kendine has yerleşimiyle yılların eskitemediği lokantalarda özel lezzetler bulmak ve tatmak benim için önemli seçeneklerden biri.

Eyüp Kemal Sevinç İle Tadım Menüsü Ve Yerel Lezzetler

Eyüp Kemal Sevinç İle Tadım Menüsü Ve Yerel Lezzetler

Yoğun iş temposunda, koşuşturmada yemek yemeği unuttuğum günlerden bir gün bilinen bir restauranta girdim. Menüler arasında son günlerde çok popüler olan tadım menüsü dikkatimi çekti ve ne yiyeceğimi hiç düşünmeden siparişimi verdim. Farklı sunumlarla özenle hazırlanmış servis tabakları bir bir önüme geldi. Sanat eserini anımsatan görselliğe sahip tabaklardaki lezzetleri tek tek tattım. Hepsini toplasan bir tabak yemek etmeyecek bu farklı lezzetlere olması gerekenin de üzerinde bir ödeme yaptım ve çıktım. Çok aç girdiğim restauranttan açlığımı bastırarak çıktım ama düşündüm tereyağlı bir İskender kebap olsa üzerine yerim dedim, evet doymadan çıktım. Farklı sunumlarla beni etkileyen tabaklar gözümü görsellikleriyle doyurmuştu fakat karnımı tam da doyuramamıştı.

Eyüp Kemal Sevinç İle Turizm Ve Türk Mutfağı

Eyüp Kemal Sevinç İle Turizm Ve Türk Mutfağı

Geçmişten günümüze turizm anlayışı genellikle deniz, kum, güneş, eğlence, kayak ya da kültürel amaçlı bir faaliyet olarak görülüyordu. Günümüzde ise artık turistlerin yer seçimindeki kriterlere o ülkenin mutfağı eklenmiş durumdadır. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren yemek kültürü, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor ve turizmin yapılmasında başlıca amaçlardan biri olmaya aday görünüyor. Turizm sektöründe yaşanılan bu durum yerel değerleri ön plana çıkartma eğilimindedir. Bölgeler yerel değerleri ön plana çıkartarak diğer bölgelerden farklılıklarını ortaya koyma çabası içerisindedir, farklılık da yöresel yiyecek içeceklerden geçmektedir.
 

Eyüp Kemal Sevinç İle Profesyonel Mutfakta Kariyer

Eyüp Kemal Sevinç İle Profesyonel Mutfakta Kariyer

Bolulu olmak, Bolulu bir geçmişe sahip olmak demek, mutfağın en azından kıyısından köşesinden geçmekle eşdeğer. Bolu’da baba mesleği olan aşçılık ufak yaşlarınızda kanınıza işler. Belki bulaşıkçılık belki de garsonluk yaparak başlar ve yavaş yavaş adım atarsınız mutfağa.
Adım attığınızda görürsünüz ki o mutfak evinizdeki annenizin mutfağından çok farklı. Yoğun iş temposu, koşuşturmalar, eğitimler, hazırlıklar, denemeler… Her şey en temiz işi çıkarmak için yapılır. Bir restoranda ya da otelde akşam menüsü çıkarmak içindir belki tüm telaş. Hatalar, aksaklıklar elbet olacak fakat dışarıya ve sonuca yansımayacak. Menü tamamlanıp konuklar ağırlandıktan sonra belki de ertesi gün eksiklikler konuşulacak, hatalar telafi için dillendirilecek ve çözüm bulunacak. İş anında, servis anında sadece profesyonellik konuşacak.

Görüntülenen sonuçlar 1-9 arası ( Toplam 41 Sonuç Bulunmakta)
Sayfa :1 - 2 - 3 - 4 - 5« Geri · İleri
Telif Hakkı 2017 © Eyüp Kemal Sevinç Gastronomi Hiz. ve Dış Tic. Ltd. Her hakkı korunmaktadır.