EKS Mutfak Akademisi

Hakkımızda

2011 yılında Anadolu yakasının diplomalı eğitim veren ilk profesyonel aşçılık okulu olarak kurulduk. Okulumuzda verilen diplomalı uzun dönem profesyonel eğitimlerin yanı sıra kısa dönem temel eğitimler, dünya mutfağı eğitimleri ve günlük workshop çalışmaları yapıyoruz. Değişik ilgi alanları ve damak zevklerine uygun program seçenekleri sunuyoruz. Başta Türk mutfağı olmak üzere Akdeniz, Fransız, İtalyan, İspanyol, Meksika, Hint, Japon ve Uzak Doğu mutfakları gibi dünya mutfaklarından seçmeleri kapsayan derslerimizin yanı sıra Pastacılık, Sushı, Etler ve Pişirme Teknikleri, Renkli Macaronlar, El Yapımı Makarna ve Soslar, Davet Menüleri gibi ders seçenekleri ile farklı taleplere hitap etmeye çalışıyoruz.
 
Senelerdir biriktirdiğimiz 1500’e yakın yerli ve yabancı yayından oluşan kitap koleksiyonumuz ile açtığımız kütüphanede, gastronomi alanına ilgi duyanlar için önemli bir kaynak tabanı sunuyoruz. Akademi’de verdiğimiz eğitimlerin yanı sıra çok önemli markalara ve restoranlara danışmanlık hizmeti sağlıyoruz. Kendi merkezimizde yürüttüğümüz Ar&Ge çalışmaları ile ulusal ve uluslararası markalar ile restoranlara ürün ve menü geliştiriyoruz. Özel davetler, doğum günü partileri ve kurumsal etkinlikler için oluşturduğumuz menü seçenekleri ile Event Catering hizmeti sunuyoruz. Ayrıca akademide profesyonel bir çekim stüdyomuz var. Firmaların katalog ve broşür çekimleri, dergi çekimleri ve ayrıca televizyonların reklam ve program çekimleri için EKS Mutfak Akademisi’nin çekim stüdyosu kullanılabiliyor. Deneyimli şef kadromuz ile çekimler ve restoran menüleri için food styling (yemek stilistliği) konusunda destek sağlıyoruz. Ayrıca, okulumuzda çeşitli kurumsal etkinlikler ve özel davetler için birbirinden lezzetli yemeklerin yer aldığı Chef Tableetkinlikleri yapıyoruz.

Misyon

Kariyerini yiyecek-içecek sektöründe devam ettirmek isteyen mutfak meraklılarını profesyonel mutfak kültürüyle tanıştırmak; bu alanda gerek duyacakları bilgi ve becerileri kendilerine kazandırmak Mutfağı hobi olarak gören ve kendi mutfaklarının şefliğine devam etmek isteyenleri, düzenlediğimiz workshop çalışmalarıyla farklı mutfak kültürleriyle tanıştırmak ve istedikleri alanda gelişmelerine destek olmak.

Vizyon

Geleneksel, çağdaş ve çok kültürlü mutfak yaklaşımlarını bir araya getiriyoruz. Benimsediğimiz çok kültürlü gastronomi vizyonu ile farklı ülke mutfaklarını atölyemize taşıyoruz. Aynı zamanda Türk mutfağına modern yaklaşımlar konusunda yaratıcılığı teşvik ediyoruz. Gizli kalmış Osmanlı yemeklerini gün ışığına çıkarıp atölyemizde uyguluyoruz. Yerel ürünlerin mutfakta daha fazla kullanımını teşvik ederken dünya trendlerini yakinen takip etmekten de geri kalmıyoruz.
Telif Hakkı 2017 © Eyüp Kemal Sevinç Gastronomi Hiz. ve Dış Tic. Ltd. Her hakkı korunmaktadır.