Bar ve Servis Eğitimi

EĞİTİM ÜCRETİ

7.000 TL(KDV DAHİL)

Eğitim Süresi

10 HAFTA

Yiyecek-İçecek sektöründe profesyonel olarak çalışmak isteyen veya restaurant/bar yönetiminde uzmanlaşmak isteyen kişiler için tasarlanmış bir profesyonel eğitim programıdır. Doğru yemekle doğru içki sunumu, gazlı, alkolsüz ve ve alkollu içeceklerin bar, pub ve retaurantlarda sunumu ve operasyonlarının yönetimi, yabancı ve yerli içkilerle içecekleri tanıma, içecek menüsü oluşturma ve fiyatlandırma, parti, davet ve organizasyon yönetimi, içki ve içecek sunumu geliştirme gibi konularda katılımcılara profesyonel eğitim verilerek bu alanlardaki becerilerini geliştirmeleri sağlanır.

EĞİTİM PROGRAMI
1. HAFTA
  • ARAÇ GEREÇLER
  • Hijyen ve Sanitasyon
  • Bar Küçük Malzemesi (Şeykır, Karıştırıcılar, SüzgeçIer, Blendırlar, Mikserler)
  • Bar İçin Gerekli içki Bardakları, Süslemeler ve Garnitürleri
  • Bar Ekipmanı (Buzdolapları, Bardak Soğutucuları, Postmiks, Premiks, Bira Sifonu, Buz ve Bulaşık Makineleri, Ölçekler vb.)
  • Bar Organizasyonu ve Çalışma Teknikleri
2. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI İÇKİ GRUPLARI, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • Viskiler (İskoç, Irlanda, Amerikan, Kanada ve Japon)
  • Votkalar (Polonya, Rus ve Diğer)
  • Marklar ve Grappalar
  • Cinler
  • Romlar (Açık ve Koyu Renk)
  • Tekilalar (Açık ve Koyu Renk)
  • Brendiler (Kanyak, Armanyak vb.)
  • Biralar
  • Likörler (Meyve ve Diğerleri)
  • Rakılar (Rakı, Uzo, Arak ve Diğerleri)
  • Aperatifler
  • Dijestifier
  • Vermutlar
  • Bitterler
  • Kuvvetlendirilmiş Şaraplar (Çerez Şarapları)
  • Özel Şaraplar ve Şarap Kokteylleri
  • Dünyanın Belli Başlı Şarapçılık Bölgeleri ve Şarapları
  • Alkolsüz Kokteyller
  • Alkollü Kokteyller (Genel Kategoriler)
  • Alkollü Kahveler
  • İçki Grupları ile ilgili Uygulamalar
3. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI İÇKİ GRUPLARI, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • Viskiler (İskoç, Irlanda, Amerikan, Kanada ve Japon)
  • Votkalar (Polonya, Rus ve Diğer)
  • Marklar ve Grappalar
  • Cinler
  • Romlar (Açık ve Koyu Renk)
  • Tekilalar (Açık ve Koyu Renk)
  • Brendiler (Kanyak, Armanyak vb.)
  • Biralar
  • Likörler (Meyve ve Diğerleri)
  • Rakılar (Rakı, Uzo, Arak ve Diğerleri)
  • Aperatifler
  • Dijestifier
  • Vermutlar
  • Bitterler
  • Kuvvetlendirilmiş Şaraplar (Çerez Şarapları)
  • Özel Şaraplar ve Şarap Kokteylleri
  • Dünyanın Belli Başlı Şarapçılık Bölgeleri ve Şarapları
  • Alkolsüz Kokteyller
  • Alkollü Kokteyller (Genel Kategoriler)
  • Alkollü Kahveler
  • İçki Grupları ile ilgili Uygulamalar
4. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI İÇKİ GRUPLARI, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • Viskiler (İskoç, Irlanda, Amerikan, Kanada ve Japon)
  • Votkalar (Polonya, Rus ve Diğer)
  • Marklar ve Grappalar
  • Cinler
  • Romlar (Açık ve Koyu Renk)
  • Tekilalar (Açık ve Koyu Renk)
  • Brendiler (Kanyak, Armanyak vb.)
  • Biralar
  • Likörler (Meyve ve Diğerleri)
  • Rakılar (Rakı, Uzo, Arak ve Diğerleri)
  • Aperatifler
  • Dijestifier
  • Vermutlar
  • Bitterler
  • Kuvvetlendirilmiş Şaraplar (Çerez Şarapları)
  • Özel Şaraplar ve Şarap Kokteylleri
  • Dünyanın Belli Başlı Şarapçılık Bölgeleri ve Şarapları
  • Alkolsüz Kokteyller
  • Alkollü Kokteyller (Genel Kategoriler)
  • Alkollü Kahveler
  • İçki Grupları ile ilgili Uygulamalar
5. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI İÇKİ GRUPLARI, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • Viskiler (İskoç, Irlanda, Amerikan, Kanada ve Japon)
  • Votkalar (Polonya, Rus ve Diğer)
  • Marklar ve Grappalar
  • Cinler
  • Romlar (Açık ve Koyu Renk)
  • Tekilalar (Açık ve Koyu Renk)
  • Brendiler (Kanyak, Armanyak vb.)
  • Biralar
  • Likörler (Meyve ve Diğerleri)
  • Rakılar (Rakı, Uzo, Arak ve Diğerleri)
  • Aperatifler
  • Dijestifier
  • Vermutlar
  • Bitterler
  • Kuvvetlendirilmiş Şaraplar (Çerez Şarapları)
  • Özel Şaraplar ve Şarap Kokteylleri
  • Dünyanın Belli Başlı Şarapçılık Bölgeleri ve Şarapları
  • Alkolsüz Kokteyller
  • Alkollü Kokteyller (Genel Kategoriler)
  • Alkollü Kahveler
  • İçki Grupları ile ilgili Uygulamalar
6. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI İÇKİ GRUPLARI, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • Viskiler (İskoç, Irlanda, Amerikan, Kanada ve Japon)
  • Votkalar (Polonya, Rus ve Diğer)
  • Marklar ve Grappalar
  • Cinler
  • Romlar (Açık ve Koyu Renk)
  • Tekilalar (Açık ve Koyu Renk)
  • Brendiler (Kanyak, Armanyak vb.)
  • Biralar
  • Likörler (Meyve ve Diğerleri)
  • Rakılar (Rakı, Uzo, Arak ve Diğerleri)
  • Aperatifler
  • Dijestifier
  • Vermutlar
  • Bitterler
  • Kuvvetlendirilmiş Şaraplar (Çerez Şarapları)
  • Özel Şaraplar ve Şarap Kokteylleri
  • Dünyanın Belli Başlı Şarapçılık Bölgeleri ve Şarapları
  • Alkolsüz Kokteyller
  • Alkollü Kokteyller (Genel Kategoriler)
  • Alkollü Kahveler
  • İçki Grupları ile ilgili Uygulamalar
7. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI SERVİS TEKNİKLERİ, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • İngiliz
  • Fransız
  • Rus
  • Amerikan
  • Büfe
  • Uzakdoğu
  • Ortadoğu / Akdeniz
  • Bu Tekniklerin Gerektirdiği Özel Malzemeler ve Kültürel Öğeler
  • Servis Teknikleri ile İlgili Uygulamalar
8. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI SERVİS TEKNİKLERİ, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • İngiliz
  • Fransız
  • Rus
  • Amerikan
  • Büfe
  • Uzakdoğu
  • Ortadoğu / Akdeniz
  • Bu Tekniklerin Gerektirdiği Özel Malzemeler ve Kültürel Öğeler
  • Servis Teknikleri ile İlgili Uygulamalar
9. HAFTA
  • DÜNYADAKİ BELLİ BAŞLI SERVİS TEKNİKLERİ, UYGULAMALARI VE HİJYEN
  • İngiliz
  • Fransız
  • Rus
  • Amerikan
  • Büfe
  • Uzakdoğu
  • Ortadoğu / Akdeniz
  • Bu Tekniklerin Gerektirdiği Özel Malzemeler ve Kültürel Öğeler
  • Servis Teknikleri ile İlgili Uygulamalar
10. HAFTA
  • SOFRA DÜZENİ VE UYGULAMALARI
  • Klasik Sofra Düzeni
  • Klasik Sofra Düzenlerken Kullanılan Tabak, Bardak Takımları, Aksesuarlar, Masa Örtüleri ve Peçeteler
  • Servis Teknikleri ve Serviste Görgü Kuralları
  • Takım Halinde Çalışma
  • Sofranın ,Toplanması
  • Kişisel Hijyen ve Görünüş, Üniforma
  • Genel Uygulamalar
Telif Hakkı 2017 © Eyüp Kemal Sevinç Gastronomi Hiz. ve Dış Tic. Ltd. Her hakkı korunmaktadır.